Sağlık

Gelecekte göz hastalıklarının tedavisinde öne çıkması beklenen 10 gelişme

 

Gelecekte göz hastalıklarının tedavisi

Öne çıkması beklenen 10 gelişme

 

Ülkemizin en köklü derneklerinden biri olan ve 1928 yılında Türkiye’de kurulan ve Türk göz hekimlerini temsil eden Türk Oftalmoloji Derneği’nin 57. Ulusal Kongresi, Türk göz doktorlarının katkılarıyla 8-12 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Antalya’da gerçekleştirilecektir. Göz Hastalıkları Derneği Erzurum Trabzon Şubesi.   düzenleniyor. Kongre kapsamında göz hastalıkları ve tedavi yöntemlerine ilişkin farklı başlıklarda seminerler düzenlenmektedir. Bu konular arasında göz sağlığı ve tedavisi ile ilgili gelecekteki gelişmelere de yer verildi ve gelecekteki trendler tartışıldı. Oftalmoloji alanında Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarında heyecan verici gelişmelerin olduğunun altı çizildi.

 

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), kuruluşunun 95. yılında, Türkiye’nin en köklü meslek kuruluşlarından biri olarak, Türk göz doktorlarının mesleki beceri ve tecrübelerini artırmak amacıyla eğitim faaliyetleri ve etkinlikler düzenlemektedir. Dernek yıl boyunca birçok eğitim semineri düzenlerken, Ulusal Oftalmoloji Kongresi de TOD’un en önemli bilimsel etkinliğidir. Bu yıl salgının etkileri azalmaya devam etse de pandemi tedbirleri kapsamında tüm önlemlerin alındığı Susesi Otel ve Otel Kongre Merkezi, 5 gün boyunca Türkiye’nin ve dünyanın en değerli göz doktorlarını ağırlıyor. 57. Ulusal Kongrenin bilimsel programında paneller, kurslar, yuvarlak masa toplantıları, interaktif toplantılar, video oturumları, sözlü sunumlar ve poster etkinlikleri, uluslararası genç göz doktorları oturumları, UKOK panelleri ve endüstri uydu toplantılarının yanı sıra tanı ve tedavi yöntemlerinin neler olduğu yer alıyor. Geleceğe dair gelişen teknoloji çerçevesinde olabilir. da tartışılıyor.

 

Gelecekte Oftalmoloji pratiği nasıl görünebilir?

Oftalmoloji stratejistlerinin analizlerine göre gelecekte oftalmolojide 10 trend belirlendi. Oftalmoloji alanında Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarında heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Önümüzdeki on yıl bu alanda daha fazla ilerleme vaat ediyor.

 

1. Yapay Zeka (AI) Sahneye Çıkabilir mi?

Yapay Zeka, teşhis ve tedavi planlamasının yapılma biçiminde devrim yaratma potansiyeline sahiptir. Robotik cerrahi ile ameliyathanelere bile adım atabiliyor.

 

2. TeleOftalmoloji Göz Bakımını Eve Getiriyor

TeleOftalmoloji, özellikle doktora ulaşmakta zorluk çeken kişiler için göz bakımını eve getirerek işleri aksatabilir.

 

3. Gen Terapisi Adımlar Atıyor

Gen terapisinin genetik göz hastalıklarını ortadan kaldırma potansiyeli çok yüksek seviyelere ulaşıyor.

 

4. Bireyselleştirilmiş Tıp

Tedavinin genler tarafından belirlendiği bir dünyaya doğru ilerliyoruz. Şu anda uzak bir ihtimal gibi görünüyor ama bu alanda hızlı bir ilerleme var.

 

5. Rejeneratif Tıp Ufukta

Görmeyi geri kazanma potansiyeli herkes için heyecan vericidir ve eğer işe yararsa, göz hastalığı olan kişiler için oyunun kurallarını değiştirebilir.

 

6. Minimal İnvazif Ameliyatlar Gelişmeye Devam Ediyor

Özellikle Glokomda birçok ilerleme devam ederken, ameliyatlarda daha küçük kesiler ve daha hızlı iyileşme süreleri yakın zamanda yeni norm haline gelebilir.

  

7. Gelişen Görüntüleme Teknikleri

Bu yeni görüntüleme teknikleriyle, daha önce bilinmeyen göz hastalıklarının her zamankinden daha erken tespit edilmesi normal hale gelebilir. Erken teşhis sonuçları iyileştirir.

 

8. Yeni Glokom Tedavileri Bir Umut Penceresi Açıyor

Glokom tedavisindeki ilerlemeler, bu durumdan etkilenen milyonlarca kişinin hayatını değiştirebilir. Daha fazla araştırma sayesinde değerli ilerlemeler kaydediliyor.

 

9. Biyolojik İlaçlar

Biyolojik ilaçlar göz rahatsızlıkları için umut verici tedaviler sunabilir, ancak maliyeti engelleyici olabilir.

 

10. Sanal Gerçeklik (VR)

VR, oyuncuların vazgeçilmezi haline geldiği gibi Oftalmolojide de görme testlerinde ve cerrahi eğitimde devrim yaratabilir. Teknolojinin bu alanda çok gelişmesi bekleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu